torstai 19. helmikuuta 2015

Tennarihaaveilua vs. jalkakompleksi

Kyllähän se kevät mieltä jo kutkuttaapi. Kuivuvat kadut saavat minut tänäkin keväänä haaveilemaan tennareista. Olen tainnut aloittaa haaveilun jo 2000-luvun alussa mutta en ole vielä saanut paria hankituksi. Mikä ihmeessä niinkin yksinkertaisessa asiassa kuin tennareiden hankkiminen voi olla niin hankalaa?

Nike Air Max Thea

Silloin kymmenen vuotta sitten ongelmaksi muodostui tennareiden koot. Jalkani on kokoa 41 ja urheilukengissä kokoa suurempi. Tennareiden koko 41 oli tuolloin järjestäin jokaisella merkillä minulle pieni. Eikä kokoa suurempaa enää ollut saatavilla. Kynnys taas siirtyä miesten osastolle oli liian suuri.

Vagabond Kasai

Nimenomaan se koko. Olen aina ollut tietoinen jalkani koosta, eikä se ole ollut mitään mieluisaa tietoisuutta. Voitte kuvitella miltä näyttää ballerinat kokoa 42, hirveä kanootti. Oikeastihan ongelma on vain päässäni. Tuskin kukaan kadulla vastaan tuleva panee merkille, että onpa tuolla tytöllä isot jalat, saati että asia vaivaisi tätä vierasta jalankulkijaa vielä nukkumaan mennessä. Mutta minua se aina tietyn paikan tullen vaivaa. Aikuinen ihminen ja mieltä vaivaa näin typerä asia. Kompleksinsa kullakin.

Nike x Liberty

Viime vuosina olen iloinnut lenkkitossujen saapumisesta katukuvaan ja arkipukeutumiseen. Koska lenkkareissa on myös isompia kokoja, uskon että nyt minunkin jalkaani löytyisi sopiva pari. Lisäksi lenkkarimallisen tennarin muotoilu on sellainen, että se on armeliaampi ulkonäöllisesti pitkälle jalkapöydälle.

Karhu

Malleja on nyt saatavilla ihan mielettömät määrät, koska tennarijalkineen voi valita sekä juoksu- että vapaa-ajan malleista. Enää minun tarvitsee päästä eroon jalkakompleksistani ja kävellä urheiluliikkeeseen sovittamaan.

Yllä muutamia minua kiinnostavia malleja. Etenkin nuo Niken liberty-kuosiset kiinnostaisivat mutta en tiedä saako niitä muuten kuin tilaamalla ulkomaisesta nettikaupasta.*********************************

Meinaa mennä termit lenkkarit ja tennarit sekaisin. Edellä esittelemäni mallithan ovat enemmän lenkkareita kuin tennareita. Lenkkarit kuvaavat mielestäni urheilukenkää ja tennarit taas niitä pyöreäkärkisiä jalkineita, joita käytettiin viime vuosikymmenellä. Mikä on oikea kutsumanimi näiden kahden välimuodolle? Onko se sniikkeerssit?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti