sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Tyynyliina isompaan tyynyyn

Aamulla tuli tarve tehdä jotain käsillä, ommella. Minulla ei ole suuria kangasvarastoja tai oikeastaan ei minkäänlaisia varastoja, joten tarvittiin kekseliäisyyttä. Olen pitkään suunnitellut vähän suurempaan lattiatyynyyn uutta tyynynpäällistä ja tänään keksin helpon tavan toteuttaa sen.

Tarvikkeet:
-tyynyliina
-pala kangasta
-sakset
-nuppineuloja
-ompelukone

Leikkasin ensin kukkatyynyliinasta sen suuaukkoa vastaisen sivun saksilla auki. Sitten leikkasin keltaisesta kankaasta sopivan mittaisen palan, jonka ompelin pussiksi. Lopuksi näiden kahden kappaleen yhdistäminen.

Tuli aika kiva.

4 kommenttia:

 1. Kiva tyynynpäällis idea ja tuo keltaisen sävy on just ihanan aurinkoinen, sopii hyvin kokonaisuuteen. Inspiraatio-ompelu on hauskaa ja työ muotoutuu usein tehdessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuikin löytymään kaapista näin kivasti yhteen sopiva pari. Materiaaleja etsiessäni, mietin että meillä on aika paljon lastenkuosisia pikkulakanoita, jotka voisi käyttää ompeluun. Saisivat vielä uuden elämän, kun en malta antaa poiskaan =)

   Poista
 2. Näyttääpä kivalta! Minä olen ollut aina niin surkea ompelija, että yleensä olen vienyt kaikki ompelutarpeet äidille. Nyt minulla kuitenkin on oma ompelukone, pitäisi vaan alkaa harjoittelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta saattais onnistua vaatteidenkin ompelu mutta olen niin kärsimätön, että pitäydyn tällaisissa pienisssä projekteissa ja vaatteiden tuunauksessa. Aloita vaikka tällä tyynynpäällisompelulla. Tätä ohjettahan voisi jalostaa vaikka niin, että valitsee kaksi erilaista tyynyliinaa, leikkaa ne keskeltä puoliksi ja ompelee eri kuosiset yhteen. Eikun hommiin vaan! =)

   Poista