maanantai 19. tammikuuta 2015

Wannabe luontokuvaaja 
 
Ihailen blogeissa tunnelmallisia luontokuvia. Niissä ei edes tarvitse tapahtua mitään, kunhan on kuvattu puita, kiviä, vettä ja taivasta. Itse olen tavattoman laiska kuljettamaan kameraa mukanani kävelyretkillä, en oikein keksi mitä kuvaisin.
 
Lähtiessäni koirien kanssa metsälenkille sunnuntai-iltapäivällä, heitin kameran kaulaani ja päätin yrittää kuvata luontoa. Kävelin ja kävelin ja kävelin, välillä pysähdyin oikein tosissani katsomaan ympärilleni ja mietin mitä kuvaisin. Pah, ei mitään kuvattavaa. Nämä vuosikymmeniä vanhat kuuset, lumiset pellot ja tämä mutkainen metsätie on niin nähty. Liian tuttua kuvattavaksi? Ei paistanut aurinko luoden varjoja, ei tuuli heiluttanut puiden oksia, ei edes satanut mitään.
 
Otin tunnin lenkillä ehkä kahdeksan kuvaa, joista seitsemän valotus oli epäonnistunut. Yksi, se onnistunut on tuossa yllä. Siitä oikeastaan pidän ihan oikeastikin. Luulenpa, että seuraavan kerran otan kameran mukaan lenkille silloin, kun on päällä joku luonnonilmiö tai silloin kun lenkkeilen jossain muualla kuin kotinurkilla. 
 

 

 
Toisin kun luontokuviin, asukuviin minulla kyllä riittää innostusta ja paloa. Usein en meinaa malttaa lopettaa, kun aloitan. Aina välillä minulla on idea, mitä lähden toteuttamaan mutta aika usein menen fiiliksen mukaan, kuten näidenkin kuvien kanssa.
 
Tykkään niin tuosta liivin poltetusta oranssista yhdistettynä siniseen denimiin.
 
 
 
--------------------------------------------

2 kommenttia:

 1. Kaunis on tuo yksikin otos! Minunkin täytyy oikein varta vasten lähteä jonnekin pois kotikulmilta, jos haluan räpsiä luontokuvia. Ja sitten alkaa laiskottaa ja lähteminen jää :)

  Asusta tykkään hurjasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nuo kaksi koiraa niin tulee lähdettyä joka päivä metsälenkille ja viikonloppuisin useammankin kerran. Setteri on rodultaan sellainen, että siinä riittää virtaa ja kunnon lenkille on lähdettävä säällä kuin säällä. Mutta kiva niiden kanssa on mennä ja harvemmin huono sääkään haittaa, kun vain pukee säänmukaisesti.

   Tuo mekko kuuluu sarjaan "silitettävät, vaikeusaste ++". =) Käytän sitä ehkä kaksi kertaa vuodessa ja silloin kun käytän niin monta päivää peräkkäin. Sitten taas pesu ja kaappiin odottamaan seuraavaa silityskertaa.

   Poista