lauantai 10. tammikuuta 2015

Kirppishaukat


Käväisimme kälyni Tuiren kanssa loppiaisena Vaasassa Adam&Eva-kirpparilla. On kuulkaa tavattoman kätevää käydä kirpparilla toisen kirppishaukan kanssa. Kun me kierrämme hyllyjä ja rekkejä yhdessä, ei taatusti yksikään vaate, purkki tai hassu sisustusesine jää kääntämättä. Lisäksi meillä on tapana tehdä myös löytöjä toisillemme. "Olisko tää sulle?", kuuluu usein.

Tuire bongasi minulle tällä reissulla kaksi käsinkudottua villatakkia. Tämä pantterikuosinen oli toinen niistä. Meinasin aluksi jättää takin kirpparille vedoten korkeaan 25€ hintaan, onneksi Tuire vakuutti minut ottamaan takin. Perusteena hän käytti: "Kutoisitko itse villatakin 25 eurolla?". Niinpä. Hyvässä kirpparikaverissa on siis myös se hyvä puoli, että saa varmistuksen suuntaan tai toiseen, jos itse epäröi. Paitsi, että meidän kesken taitaa olla useammin kuultua, "Ota ota, kadut jälkeen päin jos et ota!".

Tykkäätkö sinä kiertää kirppareita ennemmin yksin vai yhdessä?


6 kommenttia:

 1. Upea löytö tuo pantteritakki! Mä tykkään kierrellä kirppiksiä äitini kanssa. Puolin ja toisin bongailemme toisillemme aarteita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pantteritakistani taitaa tulla kevättalven suosikki. Minäkin käyn äitini kanssa kirppareilla aina silloin tällöin. Äidilläni on silmää antiikkisille lasi- ja posliiniesineille.

   Poista
 2. Yhdessä ehdottomasti toisen bongarin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin kun tavaraa ja pöytiä on paljon, on hyvä kun on toinen puoliammattilaisbongari niin ei itse välttämättä tarvitse kaikkia pöytiä kolutakaan.

   Poista
 3. Sähäkkä villatakki, tuo varmasti asuun kuin asuun kivaa särmää, pehmeällä tavalla. Minusta kirppareilla on ihan yhtä kivaa, yksin tai yhdessä ja kummassakin on puolensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskasti ilmaistu tuo kivaa särmää, pehmeällä tavalla. Kunpa itsekin oppisin tuollaista sanallista ilmaisua. Minä käyn melko lailla aina yksin kirppareilla, yleensä spontaanisti ja arkena kun yhtäkkiä tulee sopiva rako. Silloin kun kirpparille pääsee viikonloppuna, yritän saada jonkun kaverikseni.

   Poista