keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Ensivaikutelma

Usein puheessa tulee vastaan, miten tärkeä on ensivaikutelma ihmisestä. Minkälaisen ensivaikutelman antaa vaikka työhaastattelussa tai kun tapaa jonkun ensimmäistä kertaa. Minulle sattui todella erikoinen tapahtuma pari viikkoa sitten. Astuin ovesta sisään kultasepänliikkeeseen. Myyjä oli heti ovella vastassa. Kerroin hänelle, että etsin työkaverilleni 10 vuotisvuosilahjaa. Miten myyjä reagoi tähän.

-Niin tarvitset harjoittelupaikan ja sinulla on kymmenen vuoden kokemus?

Siis mitä?


-Ei, ei kun etsin kolleegalleni 10 vuotislahjaa.
-Ai jaa, luulin että tarvitset harjoittelupaikkaa.

Tämä myyjä-rouva olisi palkannut minut samantien liikkeeseen töihin ja ihan sillä perusteella, että minusta sai hyvän ensivaikutelman ja tunteen. Hän kertoi, että saa aina ihmisestä ensitapaamisella vahvan tunteen suuntaan tai toiseen. Nauroimme yhdessä kohtaamiselle ja pahoittelin, että en juuri nyt tarvitse uutta työpaikkaa mutta pidän asian mielessä.


Kultasepänliikkeen rouva oli siis tehnyt minusta päätelmän siinä samassa, kun astuin liikkeeseen sisään ilman, että olin vielä ehtinyt edes tervehtimään.

Mietin vain, että kuinka paljon voimme loppujen lopuksi vaikuttaa siihen, mitä meistä ajatellaan. Jos antaa huonon ensivaikutelman, voiko sitä tiukassa paikassa esimerkiksi työhaastattelun edetessä enää käytöksellään muuttaa. Vai onko peli menetetty samantien.

Annammeko aina saman ensivaikutelman vai vaihteleeko se katsojasta riippuen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti