tiistai 9. joulukuuta 2014

Joulupalloja joulukuuseenHaluaisin mieluiten hankkia joulukuusenkoristeet kotimaisena käsityönä mutta tarjontaa on loppujen lopuksi aika vähän. Markkinoilta ja puodeista löytyy kyllä isompia juttuja; tonttuja, tekstiilitöitä, kransseja mutta ei pieniä joulukuusenkoristeita. Koska ulkomailla tuotettu joulukrääsä ei ihan kauheasti innosta ja että kuusemme saisi juhlapukuunsa tänä vuonna uusia juttuja, päätin tehdä niitä itse. Joulupalloja.

Ostin viime jouluna sellaisen pompom-muotin/masiinan/laitteen, jolla pallot syntyvät huomattavasti helpommin kuin perinteiseen tapaan lankaa pahvikiekkojen läpi pujotellen. Ajatus jouluisista lankapalloista on muhinut mielessäni jo hetken ja nyt päätin niitä toteuttaa. Tarvikkeet löytyivät suurimmaksi osin taas omista ja äitin varastoista. Ensimmäisen koepallon tein ihan vaan valkoisella langalla, seuraaviin lisäsin hopealankaa ja viimeisimpään keksin pujottaa koristeeksi kultaisen napin. 

Varoitan, hommaan jää koukkuun, palloja voi koostaa ja koristella niin monin tavoin.Viime jouluna tutustuin Arne&Carlosin Joulupallot kirjaan. Silloin taisin ensi istumalta tehdä neljä erilaista joulupalloa, tänä vuonna tahti on ollut hitaampaa ja ensimmäinen on puoli välissä. Näitä on kiva tehdä ja kun pääsee lisäysten ja kavennusten rytmiin, syntyvät pallot aika nopeaa. Jos haluaa unohtaa kirjoneuleen niin näitähän voi tehdä eri värisillä langoilla ja koristella pallot sitten vasta lopuksi. Kuvan pallo on viime vuoden tuotantoa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti