sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Vinkkejä lämpimään talvipukeutumiseen

Jos jotain olen viime vuosina pukeutumisesta oppinut, on se miten pukeudutaan lämpimästi säällä kuin säällä. Ulkoilemme paljon, eikä huonoinkaan säätyyppi ole ikinä ollut este sille ettemmekö lähtisi ulos vähintään kerran päivässä. 


Yläosa tänään: alusmekko, mekko, fleece-takki ja lämmin toppatakki. Lisäksi itselleni ehdoton edellytys pysyä lämpimänä, on lämmin ja paksu kaulahuivi. Ostin muuten takin numeroa liian isona, joten sen alle mahtuu hyvin paksumpikin villapaita.


Alaosa: villasukkahoúsut ja kevyttoppahousut. Kun pakkaset alkavat laskea alle -10 astetta, vaihdan paksumpiin toppahousuihin. Mekkojen käyttäjänä, sukkisten päälle ja toppisten väliin voi vetää vielä villahousut. Itse satsasin pari talvea sitten Ruskovillan villahousuihin, joita muuten saa erityispitkällä lahkeella.


Päässä pitää olla pipo, joka pitää myös tuulta. Korvaparkani eivät kestä yhtään tuulta, ei edes keväällä ja syksyllä vaikka lämpötilat olisivat jo reilusti plussalla, joten huppu on ihan ehdoton edellytys ulkoilutakeissani. Iso huppu suojaa myös paukkupakkasilla kasvoja viimalta ja pakkasenpuremilta.


Viimeiset 3-4 talvea jaloissani ovat olleet Sievin lämminvuoriset työsaappaat. Saappaat ovat niin isoa kokoa, että niihin mahtuu reilusti villasukka ja siltikin jää vielä tilaa ilman kiertää. Ekstrana minulla on näissä kengissä vielä lampaankarvapohjallinen. Varpaat ovat minulla se paikka kropassa, joka jäätyy ensimmäisenä ja vaikka olen jo näin hyvin varustautunut niin silti minua meinaa varpaita palella jo muutamalla pakkasasteella. Olen pohtinut, minkälainen kenkä olisi vielä lämpimämpi. Ehkä joku pilkkikenkä?

Miten sinä varustaudut talven ulkoiluhetkiin?

4 kommenttia:

 1. Huopikkaat!!! ei muuta lisättävää :)
  T. Tuire

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti lämpimät mutta eivät pidä vettä. Metsästys- ja kalastustarvikekauppa taitaa olla minulle oikea kauppa. =)

   Poista
  2. Villa hylkii vettä,mutta ei niillä kyllä lätäköissä läiskitä;) metsäsuksiin saa jotain saappaita,joissa irroitettavat huopatossut sisällä,kuulemma kuumat

   Poista
  3. Kuumat.. kuulostaa hyvältä. Ehkä niillä minäkin pärjäisin.

   Poista