keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Riisipuuroa vaniljanmakuisella soijajuomalla

Vatsani  oireilee välillä lehmänmaidolle ja siitä valmistetuille tuotteille siksi olen ruvennut ruuanlaitossa korvaamaan lehmänmaidon osittain kaura- tai soijajuomalla. Käytän nykyisin kasvispohjaisia tuotteita puuroihin, perunamuusiin sekä pannareihin ja lättyihin.
 


Sunnuntaina valmistin lounaaksi riisiuunipuuroa ja luumukiisseliä. Kaapissa sattui olemaan vaniljanmakuista soijajuomaa, jolla korvasin puolet maitomäärästä. Juoma antoi vienon vaniljanmaun puurolle tekemättä siitä ei kuitenkaan liian makeaa, että se olisi ollut sopimaton lounaaksi voileivän kanssa. Voin helposti syödä manna- ja riisipuuroa kylmänäkin mutta tämä oli jotain erityisen hyvää, aivan niinkuin kaupoista saatava riisivanukas mutta ei niin makea.

Meillä syödään aina silloin tällöin puurolounaita ja riisiuunipuuro on niistä se kätevin. Aineet vain uuninkestävään astiaan ja astia uuniin puoleksitoista tunniksi. Välillä sekoittelua ja muuta se ei tarvitsekaan. Helppoa.

(Jos olen oikein hövelillä tuulella, saatan kaataa valmiin puuron sekaan aimo lorauksen kermaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti