maanantai 24. marraskuuta 2014

Kranssi neulomisen ystävälle

Tämän kranssin ohje oli jo joskus alkusyksystä Pohjalainen-lehdessä mutta koska innostun helposti mutta toteutan heikosti, meinasi tämäkin käsityö jäädä tekemättä. Siitä on tasan kaksi viikkoa, kun kerroin oivalluksestani, siitä kuinka syystä ja toisesta jätän kaikki kivat hankkeet ja harrastukset aloittamatta ajanpuutteeseen vedoten ja kuinka päätin haastaa itseni tekemään niitä kivoja juttuja, joista saan hyvän mielen ja onnistumisen iloa. Tässä ensimmäinen valmis vähän päivässä paljon viikossa onnistumiseni.Peitin valmiin kranssipohjan ketjusilmukka-virkkauksella. Tehdessä viisastuu ja suosittelenkin käyttämään paksumpaa lankaa niin tulee nopeammin valmista.


Foliosta saa muotoiltua erikokoisia pallopohjia, joiden ympärille kiedoin eriväristä lankaa. Kranssissa käyttämäni langat ovat kaikki vanhoja jämälankoja, peräisin kirpparilta sekä omista ja äidin varastoista.

Pallot liimasin kranssiiin kuumaliimalla. Olikin ensimmäinen kerta elämässäni kun käytin kuumaliimaa ja luulen, että meistä tuli ikuiset ystävät. Oli se niin siistiä, kätevää ja liima kuivui nopeaa.


Tämmönen siitä sitte tuli. Olen niin ylpeä itsestäni, kun sain oikeasti jotain valmista aikaan sekä myöskin käden jäljestäni- osaan luoda käsilläni jotain kaunista. Neulekranssiajatustahan voi kehittää vaikka kuinka pitkälle, itse pohdin jo seuraavaa mallia, jossa käyttäisin kimalle- tai paljettilankoja. Mielessäni siintää myös malli jossa sekoittaisin lankaa ja jotain muita koristeita.

Jonnan Arjen Karnevaali-blogista löytyy kaksi neulekranssia lisää.


Hyvää alkanutta viikkoa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti