torstai 16. lokakuuta 2014

Hei, sulla on mun villatakki

Kerran kesken kaupassa asioinnin minut pysäytti rouvashenkilö ja tokaisi, sulla on mun villatakki. Tokaisu tuli niin puskan takaa, etten heti tajunnu kenelle puhutaan ja mistä puhutaan, mikä villatakki. Kunnes hoksasin, että rouva todella puhuu minulle ja tarkoittaa ylläni ollutta kirpparilta löytämääni villatakkia.
 
Rouva alkoi kertomaan minulle villatakin tarinaa. Hän oli asunut 70-luvun alussa Kanadassa, jonne villatakin oli lähettänyt hänen Kurikassa asuva mummansa. Tämä mumma oli takin myös itse kutonut. Takki oli kulkenut rouvan matkassa neljäkymmentä vuotta ja hän oli haikein mielin juuri vienyt sen kirpparille, koska se ei enää kooltaan ollut hänelle sopiva.
 
Tilanteessa oli jotain niin herkistävää, että minä lupasin käsi sydämellä pitää takista hyvää huolta.
 


Takki on nyt ollut minulla käytössä useamman vuoden ja oli aika vähän kursia sitä kokoon. Napinlävet alkoivat olla niin rispaantuneet, etteivät napit enää pysyneet kunnolla kiinni, joten parsin niitä ensin tiiviimmiksi.

 
Lisäksi vaihdoin yhden napin. Hauska oli huomata, että tämä nappi oli rivistössä jo kolmas ja erilainen kuin alkuperäiset.
 
Takkia tarkemmin tarkasteltuani, huomasin myös hihansuita korjatun sekä samaisia näpinläpiä, joita minä korjasin, oli tiivistetty jo aikaisemminkin. Todellakin takista on pidetty huolta ja se on ollut kantajalleen mieluinen.
 


Jos kohtaan villatakin alkujaan omistaneen rouvan, voin hyvillä mielin kertoa, että olen pitänyt takista hyvää huolta ja tehnyt huoltotoimenpiteitä, joiden myötä takista riittää lämpöä ja iloa vuosiksi eteenpäin.

4 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa kun vaatteilla on omat tarinansa! Villatakki on kyllä hurjan kaunis, iso yläpeukku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on myös joitain äitini vaatteita vuosikymmenten takaa ja on jotenkin ihana, kun ne ylläni herättää muisteloita, että kukas tämän jakun ompelikaan ja kuinka vanha silloin olinkaan. Kirppareillahan olisikin hauska, jos vaatteen mukana saisi aina pienen tarinan, kirjoitettuna vaikka hintalappuun.

      Poista