sunnuntai 5. lokakuuta 2014

20% akryylia 80% lampaanvillaa


Muistatteko aikaa, kun villaneuleissa oli enemmän villaa kuin akryyliä ja polyamidia? Itse muistelisin, että vielä kymmenisen vuotta sitten prosentit saattoivat olla jopa 50-50 mutta nyt taitaa olla 80-20 keinokuitujen eduksi.


Tai muistatteko aikaa, kun neuleen saumat kestivät käyttöä? Nyt saattaa olla, että etenkin kauluksen saumat alkavat aueta jo ensimmäisten käyttökertojen aikana. On myös mahdollista, että neule on rikki jo kaupassa. On MYÖS mahdollista, että neule on rikki tai nyppyyntyneen näköinen jo kaupan tangolla mutta se on edelleen myynnissä ale-lapun kanssa. Kiertelen paljon kirpputoreja ja siellä, etenkin hyväntekeväisyyskirppareiden vaatetangoilla, voi nähdä sen surkeuden, mihin vaateteollisuus on mennyt ja meidän kuluttajien halun ostaa paljon uutta ja edullisesti. Minun ongelmani on, että kannan välillä koko maailman huolia harteillani ja tämä on yksi epäkohta tässä kulutusyhteiskunnassa, mikä minut saa todella surulliseksi. Jos pienien paikkakuntien kirpputorit on näin täynnä kierrätykseen kelpaamatonta jätettä, paljonko sitä tuottaa miljoonakaupungit.Aina välillä kirpputoreilla sen kaiken akryylin ja polyamidin seasta löytyy helmiä niinkuin tämä H&M:n villaneule. Kyllä, tätä voi kutsua villaneuleeksi, koska materiaalit jakaantuu 80% lampaanvillaa ja 20% akryylia. Laatu tuntuu muutenkin olevan kohdillaan, neuleen osat on ommeltu napakasti yhteen, neulos itsessään tuntuu vahvalta, malli on ajaton ja mitä ihmettä? Läppien alla on ihan oikeat taskut.

Koskahan arvelette H&M:n valmistaneen neuleita tällä materiaalien prosenttijaolla? 10 vuotta sitten, 15 vuotta sitten?Tekstiä muokattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti