lauantai 6. syyskuuta 2014

Syysistutuksia - harjaneilikat

Sain keväällä serkultani syntymäpäivälahjaksi pussillisen suomalaisia harjaneilikan siemeniä. Voisin kuvitella, että serkkuni oli ajatellut ne kylvettämän* niityllemme mutta koska niityssämme on vieläkin ihan liian paljon voimaa, en usko että neilikat pärjäisivät kilpailussa muiden kasvien kanssa etenkään juolavehnän. Kylvinkin sitten siemenet isoon ruukkuun, jaoin taimet kesällä useampaan ja nyt on aika istuttaa taimet maahan. 


Valikoin paikaksi pihastamme kohdan, johon ole jo aikaisemmin siirtänyt neilikoita kukkapenkistä ja jossa ne saavat rauhassa levitä. Maaperä istutuspaikalla on vanhaa metsänpohjaa eikä ollenkaan niin ravinteikasta kuin muualla tontillamme, joka on pääosin pellonpohjaa. Lisäksi paikka on kuiva ja aurinkoinen, luonnostaan sopiva niittykasveille.Kolme purkillista taimia on nyt maassa. Kröhöm vielä olisi ainakin viisi purkillista jäljellä. Ajattelin jatkaa jo aloittamaani penkkiä vielä ainakin metrillä mutta taimia jää siltikin vielä hurjasti. Loput taimet löytävät luultavasti paikkansa naapureiden kukkapenkeistä.

Taitaa olla jokaisen siemenestä kasvattajan (positiivinen) ongelma, suuri määrä taimia, joita sitten jaetaan tutuille, sukulaisille ja naapureille.

Löysin Holmström Second Handilta me naiset-lehtiä vuodelta -62. Lueskelin niitä tuossa äsken. Voi miten kieli oli silloin erilaista. Oih miten naiset olivat silloin kauniita ja tyylikkäitä. Ja miten hilpeitä mainoksia. Lehtiä jäi vielä hyvä pino kauppaan. =)

7 kommenttia:

 1. Siinäpä sitä projektia kerrakseen!
  Nuo vanhojen lehtien mainokset on muuten ihan parhaita :)

  VastaaPoista
 2. Vastaanotan taimia ;) t. Tuire

  VastaaPoista
 3. Taimien kasvatus on jännän seikkailullista välillä ja se kai siinä onkin kiehtovaa. Ennenvanhaan oli tyyli ja käytös viimeistellympää kuin nykyisin, vanhojen lehtien lueskelu on ihanaa puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja aina pitää varmuuden vuoksi kylvää koko pussillinen, siinä pelossa että siemenet eivät idäkään kunnolla. Lopulta ikävyys on lähellä sataa prosenttia ja taimia on ihan mahdottoman paljon. =)

   Poista