maanantai 29. syyskuuta 2014

Sillä kasvaa luistimet päässä ja muita valokuvausjuttuja


Miten se eräs valokuvausohje menikään? Että piti valita paikka niin, ettei kuvassa kuvattavan päästä kasva koivu tai kuusi tai pihlaja. Itse, kun olen kameran edessä ja takana yhtä aikaa, ei kaikkea vain huomaa ennenkuin kuvia editoidessa. Olkaa siis hyvät, päästäni kasvaa sekä luistimet että kuusi.


Sitten vinkki asukuvaushetkiin tai muutenkin ihan jokaiselle kuvattavalle ja tämän keksin ihan itse. Hyppele hillittömästi tasajalkaa ja rentouta itsesi, pysähdy, ota asento ja klik. Tai heiluttele hiuksiasi tuulessa, pysähdy ja klik. Poseeraaminen on ihan sikavaikeaa, kun sitä oikein rupeaa yrittämään ja miettimään mutta tällaisilla rentoutusmetodeilla itse onnistun vähän paremmin.Taivas aukesi yllättäen ja aurinko paistoi suoraan kasvoihini. Enpä mennytkään säätämään kameran asetuksia tai etsinyt varjoa vaan ihan vaan kokeilin, mitä tulee kun suljen silmäni, käännän kasvot kohtia aurinkoa ja klikklik.


Toki täytyy nyt muistaa, että otan itse asukuvani ja ilman yleisöä eli voin ihan vapaasti hyppelehtiä ja ilveillä niin paljon kuin haluan. En osaa sanoa, pystyisinkö samanlaiseen rentouteen, jos joku vaikka ihan läheinenkin tarjoutuisi yllättäen ottamaan asukuvani. Vaikka olen tässä puolen vuoden aikana oppinut rentoutumaan kameran edessä se tarkoittaa vasta kameran edessä, ei kuvaajan edessä.


------------------------------
-jakku ja huivi Vila
-mekko kirppis
-kengät Andiamo
-laukku Lumi
-riipus Kalevala Koru

4 kommenttia:

 1. Täytyypä kokeilla tuota hyppelytekniikkaa, itse sitä aina jämähtää semmoisiin "pönötys"-poseerauksiin niin helposti :)
  Meillä mies ottaa kuvani, mutta ei kyllä todellakaan huomaa mitään päässä kasvavia luistimia ja kuusia tai muitakaan häiriötekijöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole huomannut, että olisit pönöttänyt. Ennemmin olet rennon luonteva.

   Mä en ole vielä miestäni häirinnyt asialla, sekin päivä varmasti vielä tulee. =)

   Poista
 2. Hahaa! eikä näytä kasvavan päästä :-D Hyviä kuveja minusta :-)

  VastaaPoista