tiistai 23. syyskuuta 2014

Reissu- dagen efter

Olen ollut reissussa viime viikonlopun. Kävin tapaamassa ystävääni Munchenissä. Olin viime yönä kotona vasta vähän ennen kahta ja nyt on ihan selvästi reissu-dagen efter. Ajatus ei luista ja on vaikea tarttua mihinkään. Tai oikeastaan ajatus luistaa vähän liikaakin ja pyörii matkan sekä kaiken koetun ympärillä.


Olenko ainoa joka tekee matkoilla vertailua Suomeen. Minä vertailin tällä reissulla ainakin saksalaisten suhtautumista koiriin, ruokaan, vapaa-aikaan, lapsiystävällisyyttä, palvelualttiutta, onnellisuutta. Voi ja varmaan muitakin asioita.Reissun jälkeen tuntuu usein, että ulkomailla elo on jotenkin rennompaa ja ihmiset ystävällisempiä. Tuntuu, että Suomessa on liikaa kieltoja ja rajoituksia. Me voitais hymyilläkin enemmän.Silti, kun reissun viimeinen päivä koitaa, palaan onnellisena kotiin. Suomi on kotini, enkä voisi kuvitella asuvani missään muualla. Ja totuushan on, että en tiedä minkälaista lomakohteissani on oikea arki ja minkälaisena ihmiset sen kokee. Minähän olen siellä vain käymässä ja lomalla.


Kuvat alueelta Munchenin eteläpuolella. Erityisesti mieleeni jäi viimeisen kuvan kaupunki Bad Tölz.

2 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen paikka. Itse koen juuri ihan järkyttävää matkakuumetta, en meinaa pysyä nahoissani! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kaunista seutua tuo eteläinen Saksa ja vaikka oli sunnuntai ja kaupat kiinni, oli jokaisessa pikkukaupungissa kuitenkin elämää, ihmiset olivat ulkoilemassa tai viettämässä rauhallista iltapäivää kahviloissa.

   Itsekin taidan potea kroonista matkakuumetta =)

   Poista