tiistai 2. syyskuuta 2014

Mistä aikaa bloggaamiselle


-kun käy töissä ja illat haluaa viettää perheen kanssa puuhaillen ja riittäähän niitä kotiaskareitakin

Aika moni bloggaaja kertoo kirjoittavansa blogia, kun on saanut lapset nukkumaan eli kellonajallisesti se tarkoittaa klo 21 jälkeen. Siihen samaan ajakohtaan se minullakin ajoittuu mahdollisuus istua koneelle kirjoittamaan.

Illat venyisivät helposti puolille öin kuvia ja tekstejä muokatessa. Herätyskello on kuitenkin armoton aamulla ja töihin on lähdettävä vaikka kuinka väsyttäisi. Minulla vielä on pitkä työmatkakin, joten siihenkin on varhaisesta aamusta varattava aikaa, että iltapäivästä pääsee jotenkin järkevään aikaan (kaupan kautta) kotiin.

Alkuun blogia kirjoittaessani, suolsin postauksia lähes tulkoon kerran päivässä/illassa ja sen seurauksena olin puolilta viikkoa jo todella väsynyt töissä ja aamuherätykset olivat tahmaisia.

Tein tuossa loman jälkeen päätöksen, että oli mikä oli mutta nukkumassa on oltava arkisin viimeistään kymmeneltä mielellään jo ennemmin. Se taas aiheuttaa sen, että bloggaamiseen liittyviä juttuja ei iltaisin enää täydellä teholla harrasteta vaan saatan ehkä muokata kuvia hetken ja toisinaan kirjoittaa pätkän tekstiä.

Olen todella tyytyväinen päätökseeni vaikka postaustahti onkin sen seurauksena hiipunut pariin kolmeen viikossa. Mutta nukunpa yöni kunnolla enkä ole loppuviikosta kävelevä, kahvia ylimäärin kittaava, zombi.

Toisaalta tykkään tästä hommasta niin paljon, että toivoisin löytäväni jostain lisätunteja harrastukseni toteuttamiseen. En vain keksi elämästäni tällä hetkellä mitään osa-aluetta mistä olisin valmis tinkimään bloggaamiseen vedoten.

Minkälaisia rutineeja teillä kanssabloggaajat on blogin päivitykseen? Mistä löydätte aikaa?

5 kommenttia:

 1. Minäkin toivoisin että olisi kaksi tuntia lisäaikaa ihan vain bloggaamiseen :-D Mutta toisaalta,jos se on sun harrastus niin kyllähän sille on ihan luvallista ottaa aikaa, ihan niinkuin vaikka bodypump-tunnille tms. Mä en oikeestaan tiedä mistä mä revin ajan, nyt on ollut helppoa kun on ollut lomalla mutta taas kun työt alko, tahti varmaan hiipuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin yritän ajatella, että tämä on harrastus siinä missä urheilu, taiteet, autot, metsästys tai kirjallisuus mutta silti nimenomaan tälle harrastukselle ei tunnu oikealta ottaa aikaa. Ja on se niinkin, että minulla ei vain ole tässä elämäntilanteessa sitä ylimääräistä aikaa, mistä ottaa.

   Poista
 2. Täällä on ihan samat ajatukset ajankäytön suhteen! vaikkakin olen kotona lasten kanssa niin aika on rajallista.
  Oman bloggauksen haasteeksi koen projektien kuvaamisen, varsinkin jos haluaa kuvat vaiheittain esim. DIY-projekteja varten. Aina jää kesken kun jompikumpi lapsista keskeyttää.
  Itse liputan harvemmin ilmestyvien ja harkittujen postauksen puolesta kuin päivittäisten pika-postauksien puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen joskus suunnitellut, että otan kuvia esim. valmistamastani päivällisesti mutta yleensä porukka on niin nälkäistä, ettei siinä kohtaa ruveta valitsemaan valokuvauksellisia tarjoiluastioita saati niitä kuvaamaan. =)

   Näillä mennään.

   Poista
 3. Täälläkin kyllä olisi halua postailla useammin, mutta kun ei se aika vaan riitä. Muksu kun on saatu hoidosta kotiin, ruoka tehty ja syöty, kello alkaa olla jo sen verran paljon (ja minä jo vaihtanut kotiverkkareihin) ettei oikein päivän asujen kuvaukset kiinnosta :)

  Minulle se 2-3 postauksen viikkotahti taitaa olla aika realistinen, joskus heittäydyn niin hurjaksi että saan jopa sen neljännenkin postauksen aikaiseksi.

  VastaaPoista