torstai 4. syyskuuta 2014

Melkein täydellinen hame

Mikä saa minut kiinnostumaan vaatekappaleesta, on yleensä mielenkiintoinen leikkaus ja muotoilu. Joku vuosi sitten kirppiksen hamerekistä pilkotti jännittävän punainen hame. Tartuin hameeseen ja pyörittelin sitä kädessäni enkä jälleen kerran ollut varma mitä mieltä vaatteesta olen. Jännittävä vai hirvitys? Olin kirpparilla, jossa sai kerätä vaatteita vitosella pussillisen, joten sulloin hameen pussiin ja päätin että aika saa näyttää, onko hameesta käyttöön.


Hame sai odotella kaapissa ainakin vuoden kunnes otin sen käsittelyyn. Otin saumoja vähän sivuilta sisään ja katkaisin vyötäröltä vyön virkaa toimittaneen hirvityksen. Se hirvitys oli samasta materiaalista tehty kuin itse hame, kiinni sivusaumoissa ja solkena toimi muovinen lasketteluhousuista tuttu musta klipsi. Vyöosuus oli siitäkin kammottava, että se oli liian pitkä jo ennen hameen kaventamista ja roikkui "nätisti" vyötärölinjan alapuolella. Se oli siis ruma ja eikä edes toimittanut vyölle kuuluvaa tehtävää.


Oli tiistai-ilta ja minun suustani pääsi parahdus, mulla ei ole mitään päälle pantavaa! Miehenikin siihen jo reagoi sanoen, oh-hoh tuota ei olekaan kuulunut ainakaan puoleen vuoteen. 

Vaatekaappini tuntui yhtäkkiä loputtoman tylsältä sitten keksin tämän hameen ja ajattelin, että ehkä nyt voisin antaa sille mahdollisuuden. Yläosaksi valikoitui seilorihenkistä raitaa. Hame osoittautui varsin mukavaksi, tuota yläosaa voisi ensi kerralla miettiä uudestaan. Seiloriraidat jees mutta löysä malli nou. Ehkäpä joku hyvin istuva kauluspaita voisi sopia tämän hameen kanssa. En vain omista sellaista, vielä.Hame on takaa reilusti rypytetty. Oli muuten ensimmäinen kerta, kun todella toivoin että nyt olisi tarvetta kuvausassistentille. Kuvat edestä vielä menee, kun itse kuvaa mutta takaa on jo hankalampaa. Muutenkaan hameen hienous ei nyt ihan välity kuvista.


Hameen pari vuotta kestänyt koeaika on siis nyt ohi ja se sai hyväksynnän osaksi vaatekaappiani.

P.S. Liitin itseni muuten Instagramiin.

-----------------------------
-rotsi Vila
-paita Lindex Holly&White kirppis
-hame Seppälä by Hanna Saren kirppis
-kengät Andiamo

4 kommenttia:

 1. Hieno tyyli! Missä on semmoinen kirppis, että saa vitosella kassin täyttää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kel onni on, se onnen kätkeköön ;)

   Mutta jos nyt jotain vastaisi niin ainakin Fidalla ja SPR:llä on pussillinen vitosella-kampanjoita. Viimeksi taisi olla S-joen Fidalla tässä kesällä.

   Poista
 2. Onnistunut löytö siis, parempi myöhään kuin milloinkaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistunut löytö kyllä mutta vieläkin harmittaa, että nuo kuvat just hameen näkökulmasta on niin kökköjä.

   Poista