maanantai 1. syyskuuta 2014

Kerrospukeutumisen opettelua ja lyhtykoisoja


Olen palelevaa tyyppiä ja siksi pukeudun aina lämpimästi ja varaan aina mukaan vaatetta niin paljon, ettei tule kylmä. Onko mitään tylsempää kuin tietoisesti pukeutua liian kevyesti ja sitten palella. Kotioloissa olen jo mestari kerrospukeutuja. Koirien kanssa on lähdettävä ulkoilemaan vaikka pakkasta olisi lähemmäs kolmekymmentä ja lasten kanssa ulkoillaan syyskylmällä vesisateen riepoessa.


Nyt yritän opetella lämmintä, kaunista ja tyylikästä kerrospukeutumista myös kotioloista poistuessa. Löysin kirpparilta tämän ohuen kesätopin ja päätin haastaa itseni keksimään syksyisen ja miksei myöhemmin talvisenkin asun sen ympärille. Kun alla on toinen toppi, päällä neuletakki ja jaloissa paksummat sukkikset, pärjää tällä yhdistelmällä pitkälle syksyyn. Rikoin myös itselleni luoman kaavan, vaalean paidan alle vaalea toppi, ei missään nimessä mustaa. Taas näitä itse itselleen luomia rajoitteita.

Olen itse kokonaisuuteen varsin tyytyväinen, asu tuntui mukavalta päällä ja kerrokset tuovat lämpöä ja turvallisuutta. Taidan jatkaa samalla asulla huomenna töihin.Lyhtykoison siemenkodat alkavat saada ylleen syksyisen punan. Kun kodat ovat kauniin oranssinpunaisia, kerään ne ja annan kuivua ilmavasti tarjottimella. Osalla koristelen viime vuoden tapaan valoköynnöksen ja osa saa olla sellaisenaan koristeena lasimaljakossa. Näppärä tekisi näistä kransseja ja pakettikoristeita.

Jos olet aikeissa istuttaa puutarhaasi lyhtykoisoa, valitse sille paikka jossa se saa vapaasti levitä. Lyhtykoiso leviää hurjaa vauhtia lähelle maanpintaa tekemillään juurilla ja valtaa hetkessä kukkapenkin. Itselläni on lyhtykoisoa kahdessa kukkapenkissä ja aion toisesta yrittää kitkeä sen pois kokonaan, koska nyt se varjostaa pahoin väriminttua ja uhkaa muitakin penkin kukkia.


--------------------------------
-neule Lindex Holly&White kirppis
-vaalea toppi Vila kirppis
-farkkuhame Lindex kirppis?
-kengät Minna Parikka

2 kommenttia:

 1. Täällä toinen vilukissa! Kerrosta kerroksen perään, ei siinä muu auta. Vielä tarkenee vähän kevyemminkin, mutta kohta joutuu taas toppaamaan oikein urakalla :)

  Kaunis tuo sinun pitsitoppisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään tuosta pitsitopista. Se oli vaan jo kirpparilta ostettaessa aika kuluneen ja nyppyisen näköinen, että voi olla että pitää se korvata siistimmällä versiolla joskus. Mutta harjoituskappaleena mainio, tykästyin tämän tyyliseen kerrostettuun pukeutumiseen todella ja tämä yhdistelmä on palvellut jos useana päivänä. Hame vaan on vaihtunut välillä farkkuihin.

   Poista