keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Bayern
Monen vuoden tauon jälkeen pääsin taas käymään ystäväni luona Munchenissä. Sen lisäksi, että sain hengähdystauon töistä, sain myös muutaman päivän laatuaikaa vain itselleni. Muu perheeni jäi tällä kertaa kotiin.

En ole ikinä tykännyt tehdä matkojani varten suurempia suunnitelmia enkä aikatauluja. Lomalla otetaan rennosti eikä stressata läpi listaa matkanähtävyyksistä. Parasta on kun saa rauhassa kierrellä ja katsella, välillä istua kahville tai syömään ja maistella paikallisia ruokia ja juomia. Lasten kanssa matkustaessa tutuksi on tullut kaikki lähialueen leikkipuistot. Tykkään seurata paikallisia ihmisiä ja kuunnella heidän kieltään. Minua kiinnostaa ihmisten arkipäiväinen elämä.

Koska tämä oli jo kolmas matkani Muncheniin, emme tällä kertaa piipahtaneet ollenkaan kaupungin keskustassa Marienplatzilla. Sen sijaan käytimme ystäväni koiraa eläinlääkärissä ja haimme sille ruokaa eläintarvikekaupasta, tehtiin ikkunaostoksia ja käytiin pilateksessa, sunnuntaina ajelimme pitkin eteläistä Saksaa vailla varsinaista päämäärää ja pysähdyimme, kun siltä tuntui. Maanantai aamuna kävimme shoppailemassa ostoskeskuksessa.

Eihän tästä nyt mitään matkapostausta saa tekemälläkään. Mutta voin suositella Saksaa yleisesti matkakohteeksi. Siellä on lämminhenkisiä ja kohteliaita ihmisiä, palvelu ravintoloissa on iloista ja lapset otetaan huomioon, maisemat ovat huikeita jo saavuttaessa ensimmäisille rinteille Alpeilla. Voisin ajatella että seuraavalla kerralla voisimme tehdän pienen vaelluksen vuorilla. Hintataso on elintarvikekaupoissa Suomea edullisempaa mutta muuten kulutustuotteiden hinnat ovat Suomen tasolla. Luonnonkosmetiikan kirjo on laaja, sitä on helposti saatavilla ja se on todella edullista.

2 kommenttia:

  1. Kiitos, kivat kuulumiset! Kävin Saksassa, poikkesin keskustan sijasta pilateksessa. Kuulostaa mainiolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja olikin virkistävä pilatestunti, aukaisi mukavasti lentomatkustuksen aiheuttamat hartiajumit.

      Poista