perjantai 22. elokuuta 2014

Tukka tötteröllä niittyä viikatoimaan


Aina silloin tällöin tulee otsatukka kiepautettua tötterölle fiftari-tyyliin ja takatukka korkealle ponnarille ja joka kerta mietin samaa, että miksi en useamman pidä tukkaani tähän tyyliin. Pidän fiftarityylistä mutta toteutan sitä lähinnä vahingossa niinkun kaikkia muitakin tyylisuuntauksia. En vieläkään tiedä olenko lintu vai kala tyylini suhteen.

Teini-iässä tuota otsatukan kampausta taidettiin kutsua juppikuplaksi vaikka taisi juppien aika alkaa jo olla ohi minun saavutettuani teini-iän.Tämä hamonen kuuluu sarjaan pitääkö vai pistääkö kiertoon. Ostin sen kirpparilta jo alkukesästä mutta ylleni sain sen vasta nyt. Hameen ongelma on vuoresta huolimatta sen läpikuultavuus. Läpikuultavuus vaatii, että alla käyttää paksumpia sukkiksia ja siksi kait hameen ensitestaus onkin jäänyt syksyyn vaikka kesähameeksi tämän ajattelin. Hameen toinen ongelma on polyesteri+polyesteri, joka aiheuttaa sen, että hame sähköistyy ja kietoutuu jalkojen ympärille. Mikäs siihen sähköistymiseen olikaan avuksi, hiuslakka? Fairy?

Taidan kuitenkin hameen vielä toistaiseksi pitää. Tykkään sen mallista ja värimaailmasta, värit tuovat kivan piristyksen harmaaseen syksyyn. Ja hame sopii hyvin yhteen omasta kirppiskassistani shoppailemani neuleen kanssa. Miten ihmeessä olen aikonut luopua tästä neuleesta!Kyllä se nyt auttamatta on vaan syksy. Sen kertoo niittymmekin, joka on saanut ylleen syksyisen ruskean värisävyn. Niityn oikeastaan ainoa pakollinen vuosittainen hoitotoimenpide on syksyinen niitto viikatteella ja niittojätteen kerääminen maaperän köyhdyttämiseksi. Viikatoiminen on aika hauskaa joskin raskasta hommaa. Ehkä tylsintä niittourakassa on haravointi ja kasojen keräys pois niityltä. Ihan vielä viikatoinnin aika ei ole vaan odotamme vielä hetken, että viimeisetkin kaunokit (ruskeat törröttäjät) saavat siemenensä valmiiksi ja levitettyä maaperään ja sitten vasta rupeamme kaatohommiin.

3 kommenttia:

 1. Hyvin käy syksyyn mekko, sävyt oikein passelit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kolmatta päivää vedän samalla hameella, joten hyväksi ja käytännölliseksi todettu. Ja kaupassakin asulla asioitu. Sen verran kevyt hame on, että autosta noustessa pitää varmistaa että hame on myös takaa säädyllisesti alhaalla :)

   Poista
 2. Heh mullakin saattaa olla monta päivää peräkkäin samat hyväksi havaitut vaatteet. tuntuu että koko viime talven kuljin samoissa farkuissa ja hupparissa :-D

  VastaaPoista