maanantai 18. elokuuta 2014

Mitkä ovat kriteerit hyvälle ja onnistuneelle asukuvalle?

Minkälainen on oikeanlainen ja hyväksyttävä tausta blogin asukuville niin että kuvista voi sanoa niiden olevan hyviä? Tai mikä tekee asukuvasta mielenkiintoisen? Miten valikoituu paikka asukuville?Olen lukenut, että yksi asia mikä tekee blogista mielenkiintoisen on se, että kertoo itsestään ja persoonastaan tarpeeksi. No, minähän en kerro itsestäni, tunteistani ja elämästäni juuri mitään. Blogini kertoo lähinnä harrastuksistani ja vain pintapuolisesti muusta elämästäni.


Siltä pohjalta ajatellen, onko nämä viikkosiivouksen keskellä otetut kuvat tällöin kiinnostavampia kuin jos taustana olisi pelkkä pelto, joku puska tai talon seinä? Kuvahan kertoo, että meillä on koira ja ehkä antaa jotain viitettä meidän sisustuksestakin ja että me asumme pellonlaidalla.

Blogimaailmassa siis asukuvilla pystyy halutessaan kertomaan enemmän persoonastaan riippuen minkälaisen taustan valitsee. Jos taas mietin asiaa siltä kantilta, että nämä tosiaan ovat asukuvia niin vaikka tausta on sekalaisen värikäs ja sisältää vähän toimintaakin niin silti asu itse tulee esille eikä häivy taustan sekamelskaan.


Oikeastihan tässä kävi niin että koska halusin ottaa kuvat uudet kenkäni jalassa, en voinut poistua terassilta koska nurmikko oli märkä ja toisaalta etupihan kalliomurske ei oikein houkutellut kengän nahkapohjaa vasten. Kun taas en halua kuvaan naapurin taloa ja toisaalta taas kuvat täytyi ottaa terassilla, valkoitui paikka näiden kriteerien mukaan juuri tähän. Juuri tähän kohtaan missä makaa koira uupuneena pitkän lenkin jälkeen. No, en halunnut häiritä koiraa ja ajaa sitä pois ja liittyen siihen en voinut ruveta siivoamaan kaiteitakaan, koska koira olisi häiriintynyt ja lähtenyt. Kuvauspaikan valintaan siis voi olla monenlaisia syitä.


Omasta mielestäni kuvat ovat just sopivan kotikutoisia ja rosoisia harrastelijabloggarin kamerasta. Kuvien katselijalla taas, riippuen mitä kuvista haluaa nähdä ja minkälaisia tunteita kuvat herättää, on valta päättää, ovatko kuvat hyviä, mielenkiintoisia tai ehkäpä häiritsevän sekaisia likaisine terassilautoineen.

----------------------------
-farkut, paita ja jakku kirppis
-korvikset Jatuli
-kengät Minna Parikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti