tiistai 19. elokuuta 2014

Amerikkalainen unelma


Kuinka usein amerikkalaiset elokuvat ja sarjat päättyvät hetkeen, jossa päähenkilöt istuvat terassilla puutarhakeinussa käsissään kuppi teetä ja käyvät vielä kertaalleen läpi tunnerikasta päiväänsä ja ehkä vielä halaavat kyyneleet silmissään. Ne hetket ovat useimmiten onnellisia ja tunnelma on lämmin, valot hämyisät ja katsojalla hyvä mieli.

Sen lämpimän tunnelman olen minäkin ihan pikkulikasta asti halunnut kokea mutta sen sijaan, että olisin matkustanut Amerikkaan tuonne terssikeinujen luvattuun maahan sitä kokemaan, olen tyytynyt haaveilemaan omasta keinusta terassillemme.

Olen etsimällä etsinyt oikeanlaista ja on meidän terassilla jo muutama keinu käynytkin. Olen myös ollut jo hankkimassa kahden istuttavaa keinua jalaksilla mutta todennut sellaisen sitten liian arvokkaaksi pihakäyttöön ja jalaksilla olevassa olisi ollut myös se huono puoli, että siitä lähtee kova ja kertautuva ääni jalasten rullatessa terassilautoja pitkin. Olen harkinnut ihan uutta metallista puutarhakeinuakin mutta ne ovat nykyisin aika korkerunkoisia ja usein huonolaatuisia eivätkä miellytä silmää kuten vanhat.

Tänä kesänä pääsin vihdoin toteuttamaan unelmani keinusta, kun sukulaisen muuttaessa saimme hakea tämän keinun ihan ilmaiseksi. Keinu on ulkonäöltään vielä aika rujo mutta sen voi sitten maalata, kun siltä tuntuu.

Aika monet iltateet olen keinussa jo juonut, katsellut laskevaa aurinkoa ja joskus kuunnellut lintujen laulua toisinaan sateen ropinaa. Parasta keinussa on, että sen voi jättää talveksi paikoilleen ja jatkaa kautta toppavaatteisiin kietoutuneena, lämmittävä kuuma kaakaokuppi kädessä tähtiä katsellen.Flunssa on kiertänyt tiiviisti perhettämme viimeiset viikot ja minäkin sen nyt sitten sain. Voi tympeys, kun saa taas niistää. Huomenna jatkuu pilates kesätauon jälkeen. Olin aikeissa ilmoittautua maanantain ryhmään mutta se oli yllätyksekseni täynnä eikä tuohon huomiseenkaan ryhmään ollut kuin kaksi paikkaa jäljellä. Toivottavasti oloni ei tästä huonone ja joutuisin perumaan jumpan. Olen harrastanut pilatesta nyt aktiivisesti kolme vuotta ja voin sanoa vihdoin löytäneeni lajin joka rauhallisuutensa takia sopii minulle ja on auttanut suuresti selkäongelmiini.

2 kommenttia:

 1. Ihana saada istua kiikussa myös talvella ja katoksen alla :)
  Arvaa olenko kuumeisesti miettinyt saisinko meidän kiikun mahtumaan etukuistille mutta taitaa jäädä haaveksi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös tuoli ja siihen lampaantalja tai viltti on kiva talvella. :)

   Poista