keskiviikko 13. elokuuta 2014

1700-luvun markkinat Isooskyröös 9-11.8.2014

Vierailimme viime sunnuntaina Isonkyrön 1700-luvun markkinoilla. Kädentaitajia oli kymmenittäin paikalla myymässä tuotteitaan. Taisi lehdessä lukea, että enemmänkin olisi halukkaita ollut tulossa myymään mutta tila oli loppunut. Markkinat ovat vuosi vuodelta kasvattaneet suosiotaan, tänä vuonna tapahtuma oli venytetty kolmipäiväiseksi ja uskon, että väkeä on tasaisesti riittänyt jokaiselle päivälle. Itseäni ilahdutti suuresti kuinka monipuolisesti kädentöitä oli tarjolla; keramiikkaa, hopeakoruja, helmikoruja, sepäntöitä, tekstiilitöitä, akvarelleja, nahkaa, leivonnaisia... 

Kalannahasta työstetyt jutut Mad(de) in Bergö.


Kierrätysmateriaaleista valmistettuja korvakoruja Kiva Veera. Ymmärsin, että esimerkiksi sulat ovat osin kirppareilta puretuista koruista, osin tutun kanalasta, osin ulkomaanmatkoilta luonnosta löytyneitä. Ihanaa, kun koruilla on jo valmistusvaiheessa tarina.


Ensi vuonna varaan aikaa tapahtumaan koko päivän, että ehdin rauhassa kiertämään kojuja ja jututtamaan käsityöläisiä. Vaikka viihdyimme markkinoilla yli kaksi tuntia, taisin silti ehtiä tutustumaan vain kolmannekseen kojuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti