maanantai 7. heinäkuuta 2014

Pinaattia pinaattia


Minä kun olin kuvitellut, että pinaatin kasvattaminen on hankalaa. No ei todellakaan ole. Vaikka alkukesä oli kylmä ja meillä päin vielä kuiva, eivät pinaatit ole olleet siitä milläänsäkään vaan ovat kasvaa porskuttaneet niin että nyt saisi jo kovaa kerätä satoa pakastimeen. Ensi vuonna taidan kylvää pinaattia vielä enemmän, koska tosi pieneenhän lehdet menee, kun ne ryöppää. Voisin ajatella, että noin sata lehtä olisi 100 grammaa, joten ei näistä mun kolmesta lyhyestä rivistä oikein paljon talven varalle tule. Voisikohan pinaattia kylvää vielä lisää näin keskikesällä?Nyt kun sitä pinaattia on, lisätään sitä tietysti kaikkiin mahdollisiin ruokiin. Perjantaina valmistin pinaattijauheliha-makaronilaatikkoa. Oikein hyvin pinaatti sopi tähänkin ruokaan, ehkä rohkeammin olisin sitä voinut lisätä.

Pinaattijauheliha-makaronilaatikko

-400g makaronia
-400g jauhelihaa
-10 suurta pinaatin lehteä ryöpättynä (ensi kerralla laitan 20)
-valkosipulia
-sipulia
-muna
-maitoa
-pippuria
-soijakastiketta suolan tilalle
-korppujauhoa pinnalle

Eilen valmistui feta-pinaattipiirakka ja seuraavaksi teen lounaaksi töihin pinaattikeittoa.

Pinaattia pinaattia !


3 kommenttia:

 1. Pari vuotta sitten kylvettiin myös pinaattia, mutta joku söi ne penkistä suoraan, syyllistä ei löytynyt :)
  Tuire

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin että pinaatin kasvattamisessa voi tulla vastaan muunkinlaisia vastoinkäymisiä kuin sää =) Enpä tullut tuota ajatelleeksi, pitää vissiin pistää vauhtia sadonkorjuuseen, ettei se vähäkin mene parempiin suihin.

   Poista
 2. Meilläkin pinaattia ja siinä pussissa mainittiin erikseen että nopea satoinen ja voidaan kylvää useamman kerran kesällä.
  Oon ihan unohtanut koko pinaatin!

  VastaaPoista