maanantai 21. heinäkuuta 2014

My kind of launtaiehtoo


Lauantaina satoi vettä aika lailla koko päivän vaikka säätiedotus olikin luvannut pilvipoutaa. Iltasella pilviverho alkoi vähän aueta ja päätin lähteä koirien kanssa katsomaan löytyisikö yhtään mustikkaa.

Heti ensi hetkinä metsässä tapahtui sellainen juttu, että poimiessani marjoja näin sivusilmällä jonkun kulkevan takaani metsänsiimeksessä. Ajattelin ensin, että se oli toinen koiristamme mutta kun suoristin selkäni ja katsoin ympärilleni, oli toinen koira oikealla puolellani ja toinen vasemmalla eli se kolmas oli sitten joku joka ei kuulunut seurueeseemme. Ensin vähän säikähdin, koska keväällä on nähty karhujakin tässä meidän kulmilla mutta annoin sitten asian olla ja ajattelin että olkoon mikä eläin tahansa, luultavasti se pelkää meitä enemmän kuin me sitä. Että voin nyt sitten arpoa nähneeni karhun, peuran tai hirven.


 
 

Mustikkasaalis jäi vähäiseksi ja hyttysiä oli niin paljon, ettei silmiä voinut kunnolla auki pitää mutta hyvä retki silti. Oli niin rauhallista, ilma raikas sateen jäljiltä, kypsyvän viljan ja metsän tuoksut ja olihan minulla seuranani parhaat lenkkiseuralaiseni. Kun lähdimme kotiin alkoi vähän piskotella vettä mutta sekään ei haitannut, kun ilma oli niin lämmin. Lompsittiin rauhallisesti kotiin, kiire ei ollut minnekään.

Mites muualla päin Suomea, onko mustikkaa? Täällä Pohjanmaalla, kolkissa joissa olemme kiertäneet, on mustikkaa ollut todella huonosti. Taisi alkukesän kuivuus pilata kukinnan ja kylmät hallayöt viedä loput.

2 kommenttia:

  1. Huihui! Ihme ettei koiratkaan sanoneet mitään, tai ehkeivät ehtineet huomata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime syksynä alle 100 metrin päästä meidän ohi meni neljä hirveä. Pelkäsin ja jännitin miten koirat reagoi mutta nekin vain jähmettyivät tuijottamaan ja kun hirvet olivat menneet, me jatkettiin lenkkiä eteenpäin aivan niinkuin ei olisi mitään tapahtunut. Ehkä se on jonkunlaista kunnioitusta ja järkeä koiran päässä, ymmärtävät että nyt ei ehkä kannata lähestyä.

      Poista