lauantai 26. heinäkuuta 2014

Kotimekko


Tämän mekon hinnasta kävin myyjän kanssa keskustelun ja vielä toisenkin ennen kuin pääsimme sopuun. Mekko oli myyjän äidin vanha ja itse ompelema. Ostin mekon jo viime kesänä kirpparilta mutta olen käyttänyt sitä vain pari kertaa viime kesänä ja tänä kesänä puin ensimmäistä kertaa ylleni tänään.


Mekosta tulee mieleeni entisajan arki- ja työmekko, jota käytettiin kotona kodin- ja lastenhoidossa ja navetta-askareissa. Mekko on suhteellisen hyväkuntoinen mutta kuitenkin paljonkäytetyn oloinen- taskutkin ovat jääneet matkalle, ompeleiden reiät enää osoittavat taskujen paikat. Ehkä työn ja arjen tuntu on mekossa niin vahvasti läsnä, että pidän tätä ennemmin kotimekkona kuin että lähtisin tällä lähikauppaa kauemmas.


Voinhan olla ihan väärässä ja tämä mekko olikin myyjän äidin paras mekko, jolla lähdettiin asioille kaupunkiin.Lehdissä ja blogeissa on aina kauniita leikkokukkakimppuja vaaseissa ja aina niitä yhtä paljon ihastelen ja ajattelen, että pitäisi itsekin ostaa. Nyt minulla olisi kukkia piha täynnä mutta en tunnu saavan niitä vaasiin asti. Tänään poimin vasta kesän toisen kimpun, kun voisin poimia uuden aina edellisen lakastuttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti