perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kesäflunssa


Iski kesäflunssa: kurkku kipeä, kuumetta ja yleisesti voimaton olo. Vielä joitakin vuosia sitten flunssani oli nopea kolmen päivän rykäisy, lievää kurkkukipua ja nuhaa. Nykyisin flunssa alkaa aivan järkyttävällä kurkkukivulla, jota seuraa voimien täydellinen menetys ja nyt oli jopa vähän kuumetta, jota minulla ei ole ollut oikeastaan ikinä. Onko tämäkin niitä "vanhuus ei tule yksin" juttuja...


Toissa yönä valvoin kurkkukipuni ja huonon oloni kanssa. Koska uni ei yrityksistä huolimatta tullut, menin keittämään teetä ja katsomaan telkkaria yöllä kahden aikaan. Ensimmäinen ihmetys oli, että telkustahan tulee vaikka mitä yöllä. Odotin testiruutuja ja uutisikkunoita. Onko sellaisia testiruutuja edes enää? Meillä on siis ihan peruskanavat ykkösestä AVAan ja niitäkin tulee katsottua tosi vähän. Mutta nyt iloitsin siitä hömpästä mitä telkkari tarjosi viihdykkeekseni yöllä. Katselin brittisarjaa, missä kone nimeltä Pod teki ihmisille muodonmuutoksia, katselin sarjaa missä oli amerikkalaisia odottavia naisia, joita kannustettiin pitämään huolta ulkonäöstään myös raskauden ja kotiäitiyden aikana ja sitten katselin jotain ihmissuhde/tatuointisarjaa. Siis täyttä laadutonta sontaa, eikö? Mutta tulipa vaan taas uni, kun olin tunnin töllännyt ja saanut ajatukset pois huonosta olosta. 

Kuvat ovat viime sunnuntaiselta kävelylenkiltä. Kun kuvailin tuota edellisen kuvan latoa, ihmettelin mistä kuluu naps naps naps, samanlainen ääni kun sisällä kärpänen lentää toistuvasti lamppua vasten. Ensiksi ajattelin, että takanani olevassa ojassa oksat vain napsuu, koska olimme juuri tulleet ojan yli ja kenties astuneet oksien päälle jotka sitten palautuivat. Kun olin saanut kuvaukseni valmiiksi ja käännyin ympäri, huomasin oksakasan päällä ampiaispesän. Huh, onneksi emme olleet hypänneet pesän päälle ojaa ylittäessämme. Pikainen kuvaus ja pikainen poistuminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti