keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Ilmainen rompetori Vaasan Kauppatorilla


Vaasan kaupunki on jo muutaman vuoden pyörittänyt kesäsunnuntaisin ilmaista rompetoria Vaasan Kauppatorilla. Rompetorille saa mennä myymään tavaraa ilman varauksia ja maksutta. Erittäin kätevää siinä mielessä, että voi aamulla päättää sään ja fiiliksen mukaan lähteäkö vai ei.Mitähän nämä sheriffintähdet on? Itse veikkaisin puutarhatyökaluiksi.

Erityistä plussaa annan siitä, ettei rompetorilla ole paikkamaksuja. Useasti kun kuitenkin käy niin, että tienestit ovat muutaman kympin luokkaa ja olisi kurja jos siitä pitäisi vielä kustantaa paikka.Rompetori on erittäin suosittu tapahtuma, paikalle riittää sekä myyjiä ja ostajia ja kauppa varmasti käy, kun tavara on hyvää ja hinnat kohtuulliset. Viime sunnuntaina paikalla oli kolmisenkymmentä myyjää ja myyjämäärä sen kun kasvaa heinä- ja elokuulla.


Tapahtuma alkaa virallisesti aamukymmeltä mutta ensimmäiset myyjät tulevat paikalle hyvän myyntipaikan toivossa jo paljon aikaisemmin. Itse olin torilla myymässä tavaraa viime kesänä, saavuimme paikalle puoli kymmenen aikaan ja tori oli jo niin täynnä, että jouduimme tyytymään paikkaan torin reunalla. Mitään virallisia paikkojahan torilla ei ole vaan paikka määräytyy siihen kohtaan ja sille alalle mihin tavarasi levität.


Tästä peltirasiasta kävin myyjän kanssa neuvotteluja mutta emme päässeet hinnasta sopuun ja rasia jäi ostamatta. Ei oikeastaan jäänyt harmittamaan mutta kaunishan se on.

Osoitetta ei sen kummemmin varmaan tarvitse antaa. Tulee sitten 3-tietä tai 8-tietä niin molemmat vie suoraan torille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti