keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Rillikana


Olen katsonut maailmaa linssien läpi yläasteelta lähtien. Aluksi käytin laseja vain koulussa oppitunneilla, että näin taululle sitten lisäksi ajaessa autolla ja pikkuhiljaa siirryin käyttämään laseja koko päiväisesti. Näköni ei ole mikään erityisen huono eli pystyisin varmaan suoriutumaan arjesta ilmankin laseja. Mutta toisaalta minulta jäisi maailmasta ja luonnosta paljon yksityiskohtia näkemättä, telkkarin tekstejä joutuisi tihrustamaan ja tienvarsiviitat pystyisin lukemaan vasta juuri ennen risteystä. Muutama vuosi sitten hankin ensimmäiset piilarit ja nyt käytän niitä 5-6 päivää viikossa.


Viime aikoina olen tehnyt useamman kerran sellaisen havainnon, että jos en heti aamulla huomaakaan laittaa laseja, saatan havahtua lasittomuutteni vasta tunnin parin päästä. Mietin, onko minun siis pakko käyttää laseja vai olenko vain joutunut silmälasikierteeseen, jossa uskollisesti ostan parin vuoden välein uudet lasit ja piilarit siihen päälle? Onko mahdollista että silmäni tavallaan laiskistuvat laseja käytettäessä? Voisiko näköni terävöityä niin hyväksi, että pärjäisin ilman optiikkaa?


Sitten päästä siihen turhamaisuusasiaan. En pidä itsestäni rillit päässä, siksi käytän piilareita. Nämä lasit ovat jo ties monennen malliset, ettei se nyt ainakaan mallista ole kyse. En oikein nyt siis tiedä, haluanko eroon laseista turhamaisuuttani vai voisiko asiassa piillä jokin järkeväkin aspekti.

Kannataisiko minun siis testata pari päivää silmälasittomuutta vai tyydynkö tilanteeseeni ja tilaan taas uuden puolen vuoden satsin piilareita?

--------------------------
takki kirppis
tunika Oxmo
neuletakki Broadway
farkut Only kirppis
kengät Converse
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti