maanantai 16. kesäkuuta 2014

Päivittäinen puutarhakierros 16.6.2014

Nyt minulla on uusi kamera (Olympus PEN E-PL5) ja tässä ihan ensimmäiset kuvat. Täytyy myöntää, että motivaatio kuvauksen harjoitteluun nousi potenssiin kymmenen uuden kameran myötä. Voin vain ihastella kuvien kirkautta ja värien syvyttää.


Nämä unikot on istutettu taimista 6-7 vuotta sitten ja vasta nyt ne kukkivat ensimmäisen kerran. Joka vuosi ne ovat kasvattaneet lehdet mutta kasvu on jäänyt sitten siihen, ei edes kukkavarsia ole ilmestynyt. Olen itsekseni naureskellut, että ne kukkivat siksi että otin tänä keväänä niiden ympäriltä suojaverkon (koirien varalta) pois ja pääsivät vapauteen.


Nämä kotkansiivet muuttivat luoksemme viime kesänä mieheni veljen puutarhasta. Vähän jännitin miten ne kotiutuvat, kun kasvupaikka on paahteisella kukkulalla mutta hyvin ovat lähteneet.Tässä on punapäivänkakkaroista otos, joka ei teknisesti onnistunut, ei sitten millään. Yritys oli saada nuo vaaleanpunaiset näkymään terävästi etualle mutta no can do, vaaleat kakkarat jäivät utuisiksi ja tummemmat taas terävämmäksi, lisää harjoitusta.


Juhannusruusut kukkivat nyt kauneimmillaan ja se tuoksu! Voisin kuvitella jonkun tuoksuvan ruusulajikkeen rakenteilla olevan kesämajamme vierustalle. Mielikuva: kesäilta viltin alla, kuppi kuumaa teetä, lintujen laulua ja ruusun vieno tuoksu kantautuu avoimesta kesähuoneen ikkunasta.... Todellisuus: ininääääää hyttysiä ikkuna kiinni!!Tässä kuvasarjan viimeinen ja samalla se parhaiten onnistunut otos. Herkkiä jaloakileijan kukintoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti