maanantai 19. toukokuuta 2014

Yhdistetty valokuvausharjoitus ja aamulenkki

Otin aamulenkille mukaan kameran harjoitellakseni kamerani käyttöä ja eritoten käsisäätöä. Ennen bloggaamisen aloittamista ja sen ensimetreillä otin kaikki kuvat automaatilla. Kuvien alle kirjoittamani tekniset määreet, jotka poimin kamerasta, ovat minulle vielä kutakuinkin hepreaa mutta varmasti avautuvat, kun (itse)opiskeluni etenee. Kuvia olen käsitellyt Photoscape ohjelmalla parantaen kontrastia ja syvyyttä. Kamerani on noin kuusi vuotta vanha Canon Powershot S5 IS. 

 
1/200 F2.7 ISO80
 
Kuvan ideana oli tuoda esille puiden takana siintävä oraalle noussut pelto ja sen vehreys. En aivan onnistunut siinä mutta siihen olen tyytyväinen, että pelto edes näkyy taustalta. Tykkään kuvassa myös koirien asettelusta sekä korkeuserosta, kuvasta näkee, että ollaan nousemassa mäen päälle.


1/30 F6.3 ISO80
 
Lähikuvaharjoitus. Kuvassa lahonnut kanto, joka on hajonnut säleiksi metsätyökoneen painosta. Halusin kuvaan oikeat värit ja tarpeeksi tarkkuutta tai terävyyttä (vai kontrastia, mikä on oikea sana?), että lahonneet ja revenneet osat tulevat esille.


1/40 F7.1 ISO80
 
Harjoitus vastavaloon. Ideana auringonvalon siivilöityminen puiden lomasta. Värit mielestäni ok mutta kontrastin lisääminen ehkä vei voimaa valon siivilöitymisefektiltä.

 
1/80 F4.0 ISO80
 
Valkovuokkometsään olisin ehkä kaivannut lisää valoa ja sadunomaisuutta, jota olisin saanut mahdollisesti muokkaamalla kuvaa lisää. Tätä kuvaa muokatessa kävin läpi samalla Photoscapen potentiaalia. Mielestäni ohjelma on kevyt, helppo ja kaikenkaikkiaan kelpo väline blogikuvien muokkaamiseen.
 


1/200 F2.7 ISO80
 
Tähän kuvaan ei ollut mitään suunnitelmaa. Tarvittiin muutamakin komennus, että koiran sai istumaan edes hetken aloillaan. Tyyppi kävi juomassa kuraojassa, tuoksut oli taas kohdillaan. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti