perjantai 2. toukokuuta 2014

Vappupullaa

Olen tainnut viimeksi paistaa munkkeja joskus yläasteen köksäntunnilla. Varmaan jokaisena vappuna olen munkinleipomista suunnitellut mutta olen kokenut jo ajatuksen liian työlääksi ja tekemättä on jäänyt. Tänä vuonna tein päätöksen jo muutama päivä ennen vappua, että tänä vuonna tehdään itse vappumunkit eikä osteta myyjäisistä, markkinoilta tai luoteta siihen että naapurista saadaan.


Järki sanoi, että tee neljänneslitran taikina mutta en ole oikein ikinä osannut leipoa tai kokata mitään pienessä mittakaavassa vaan että kun leivotaan, riittää leivonnaisia pakastimeenkin asti ja ainahan voi ilahduttaa naapureita lämpimäisillä. Siispä tein taikinan puolesta litrasta maitoa. Lapset avustivat taikinan leipomisvaiheessa, tein heille mallikappaleen ja jätin rauhassa pakertamaan taikinan kanssa.


Paistaminen sujui oikein mukavasti, vaikka vähän hirvittikin taikinan suuri koko. Aluksi yritin selvästi ahnehtia ja laitoin liian monta pullaa pataan yhtä aikaa. Enhän mä nyt ottanut huomioon, että pullat paisuu paistuessaan.


Melkein kaksi pellillistä pullia tuli, osan laitoin pakkaseen, osan jaoin sukulaisille ja paljon on syöty itse.


Mukavan lisän pullan makuun tuo, kun lisää sokerointivaiheessa tavallisen sokerin sekaan vaniljasokeria. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti