perjantai 30. toukokuuta 2014

Unelmieni kesähuone

Kotivinkin numero 6/2007 on kulkenut mukanani paikkakunnalta toiselle jo siis seitsemän vuotta. Lehden kanteen olen raapustanut "Säästä", että en vahingossakaan heittäisi lehtä lehtikeräykseen siivous- tai hävitysvimman vallassa. Nämä leppoisan tunnelmalliset kuvat ovat seuranneet minua vuodesta toiseen ja nyt vihdoin on tullut aika toteuttaa unelmieni kesähuone.

Kesähuoneen suunnittelu lähti mitoituksesta, kuinka suuren tilasta haluaa. Kun suurinpiirteinen tila-arvio oli tehty, etsittiin vanhempieni varastosta sopivat vanhat ikkunat ja anoppilasta löytyi ovi. Seuraavaksi mieheni piirsi rungon ikkunoiden ja oven ympärille ja määritti kattokaltevuuden. Katon materiaaliksi valittiin helposti asennettava valokate, jota on käytetty tuossa Kotivinkinkin kesähuoneessa.

Eilen valmistui huoneen perustukset. Perustuksen ideana on, että kaksinkertainen routalevy sokkelin alla pysäyttäisi roudan etenemisen ja näin vältyttäisiin roudan aiheuttamilta vaurioilta ja perustusten liikkumiselta. Seuraavaksi käynnistellään runkovaihetta. Puurungon suunnitelussa on otettu huomioon sen mahdollinen vuodenajoista aiheutuva eläminen ja ikkunoiden ympärille jätetään reilusti liikkumavaraa.

Huoneen lattian ajattelin toteuttaa tiilillä tai laatoilla. Jos päädyn tiililattiaan, uskon löytäväni siihen tiilet meidän kylältä asuvalta mieheltä, joka puoliammatikseen tyhjää purkutyömaita. Sisustuspuolta en ole vielä kauheasti miettinyt. Yleensäkin olen huono ostamaan suunnitellusti kaupasta sisustusjuttuja tai huonekaluja. On paljon hauskempaa kun löytää esineitä sattumalta kirppareilta tai huutokaupoista tai vaikka saa joltain tutulta. Jos löytäisin jostain vanhan hetekan, olisi siinä jo alkuun riittävästi sisustusta. Ja kun hetekalle saa patjan niin eipä siitä muuta tarvitsekaan kuin sopivan huurteisen juoman ja hyvää luettavaa. 

Edit: Tajusin juuri, että ei tämä lehti ole voinut matkustaa kanssani paikkakunnalta toiselle vaan tehnyt vain yhden muuton ja senkin paikkakunnan sisällä. Ajatuksissani olen lehden arkistoinut vuonna 2004 vaan olikin vasta kolme vuotta myöhemmin. =)

4 kommenttia:

 1. Tulee varmaan upee!
  Juhan isovanhempien tiluksia käytiin kollaamassa helatorstaina ja siellä rojun alla pilkisti ehkä heteka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voidaan katsella heteka-asiaa uudestaan, kuhan mökki valmistuu. =)

   Poista
 2. Tästä tulee kyllä hieno. Laita väliaikatietoja, miten rakentuu&sisustuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin luulen, että nyt ollaan rakentamassa jotain tosi hienoa. Pytingin sisäkorkeus lähentelee 2,5 metriä. Eilen suunnittelin, että sinnehän vois ripustaa ihan kynttiläkruunun kattoon. Kuvia mökin edistymisestä tulossa.

   Poista