lauantai 17. toukokuuta 2014

Allergiaa ja hameen tuunausta

Tuli kesä ja lämpimät säät. Tuli kesä, lämpimät säät ja allergia. Huh, tänään on ollut rankka päivä. Illalla, kun vein ja hain pyykkiä ulkoa, oli niin paha olla että piti kiireesti suorittaa homma ja suorastaan kiiruhtaa sisälle. Aivastelusta ei ollut tulla loppua. Sisällä peilistä katsoi kirkkaanpunasilmäinen hirviö.
hame Nanso kirppis+tuunattu / paita Vero Moda kirppis / ballerinat ?Minulla on kori vaatteille, jotka tarvitsevat paikkausta, parsimista tai tuunausta. Vaikka yritän pitää itselleni ohjeistusta, etten ostaisi kirppareilta tuunattavia vaatteita, koska no harvemmin ehdin itseasiassa niille mitään tekemään niin silti kaunis kuosi tai laadukas kangas saa järjen katoamaan ja vaatekappale kulkeutuu kotiin. Toisaaalta aikaisemmin innostusta ottaa tuunattavat vaatteet käsittelyyn vähensi, ettei minulla ollut paikkaa ompelukoneelle. Mutta nyt kun yläkertamme valmistui, sain sen myötä alakertaan itselleni työpöydän. On huomattavasti mukavampi aloittaa ompeluprojekteja, kun homman voi huoletta jättää kesken ja ompelukoneen sekä -tarvikkeet niille sijoilleen.

Eilen illalla innostuin ottamaan käsittelyyn tämän Nanson hameen. Malli oli alunperin pituudeltaan minulle alle polven ja siinä oli vasemmassa saumassa halkio, hameessa oli myös piilotaskut. Hame oli vyötäröltään minulle sopiva, joten muokattavaksi jäi pituus ja mallin kavennus. Ompelin hametta molemmista saumoista kaksi senttiä sisään (samalla hukkasin taskut =)) ja leikkasin helmaa lyhemmäksi viitisentoista senttiä. Koska olen luonteeltani kuitenkin vähän kärsimätön ja toisaalta maksimoidakseni helman siisteyden, ompelun sijaan huolittelin hameen helman liimanauhalla.

2 kommenttia: