maanantai 21. huhtikuuta 2014

Talvivalkosipuleilla onnistunut alkuKasvihuoneemme oli talven jäljiltä hurjassa kunnossa mutta nyt kunnostustoimenpiteet on taas tehty eli hajonneet kennolevyt on vaihdettu valokatteeseen. Ne kennolevyt, jotka olivat irronneet mutta olivat ehjiä, on liimattu takaisin paikoilleen. Tällä mennään taas seuraavaan myrskyyn asti.


Sain syksyllä pussillisen talvivalkosipulin siemeniä. Kylvöajankohta meni todella myöhäiseksi, muistelisin että vasta loka-marraskuun vaihteessa sain kynnet maahan. Kylvin suurimman osan sipuleista kasvihuoneeseen, loput avomaalle ja sitten peittelin kasvualustat oljilla. Toiveet itämisprosentista eivät olleet korkealla, koska istutus meni niin myöhälle. Yllätys ja ilo olikin melkoinen, kun ensi kerran kuukausi sitten kävin kasvihuonessa kurkistamassa olkien alle, useampikin kynsi oli lähtenyt itämään. Nyt kuukautta myöhemmin oljet on poistettu ja näyttää siltä, että itämisprosentti nousee 80-90:een. Avomaalle taas ei ole noussut kuin vain muutama pikkuvarsi mutta ehkä loputkin vielä innostuvat kasvamaan, kun maa lämpenee. 

Nyt pitäisi selvittää, miten taimia hoidetaan tästä eteenpäin: paljonko pitää kastella, tarvitseeko lannoittaa tai pitääkö varsia leikata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti