maanantai 31. maaliskuuta 2014

Asukuvauksen alkeet ja kompastuskivet

Tässä ne nyt on ensimmäiset asukuvat. 

Ensimmäisen kosketuksen blogimaailmaan sain kuutisen vuotta sitten ja siitä lähtien olen haaveillut omasta blogista. Blogin idea olisi silloin ollut oman tyylin etsiminen. Nyt kun aikaa on kulunut, alkaa jo oma tyylikin löytyä. Nyt kun vihdoin sain blogin perustettua, olen taistellut ajatuksen kanssa, olenko tarpeeksi rohkea astumaan kameran eteen. Mielessäni on myös ollut, haluanko näyttää blogissani oman naamani, toisin sanoen haluanko säilyttää anonyymiuteni. No, rohkeutta löytyi kameran eteen, mutta anonyymius säilyköön.Sitten niihin aloittelijan kompastuskiviin ja ylitettäviin esteisiin. Kamerani on ainakin kuusi vuotta vanha Canon Powershot, johon en ole löytänyt markkinoilta kaukolaukaisijaa, epäilen ettei sellaista kameraani saakaan ainakaan johdotonta. Päätin pärjätä itselaukaisimella, sellainen sentäs kamerasta löytyy. Enää puuttui jalusta, jonka sain lainaan. Lainassa oleva jalusta on vanha ja jykevä Canonin oma. Osaan vain kuvitella, mitä vastaavanlainen maksaa kaupassa nykypäivänä. Kävin Anttilassa katsomassa 50 euron jalustaa ja se vaikutti niin rimpulalta, ettei sellaista huvita riesakseen ostaa. Ennemmin ostan sitten myöhemmin kunnollisen, jos harrastukseni jatkuu.


Takki ja farkut kirppis, huivi Vila, kengät Vagabond

Sitten itse kuvaukseen. Meillä ei ole sisätiloissa niin valoisaa seinustaa, että pystyisin ottamaan asukuvia sisällä. Valitsin vaatteet, korut ja kengät ja eikun pihalle. Jos joku on ollut helppoa tässä hommassa on se, ettei meillä ole montaakaan lähinaapuria (lue yksi) ja näin ollen ei tarvinnut nolostella itse kuvaustapahtumaa. Paikan valinta, kameran pystytys, jalustan tasapainotus ja kuvaus. Itselaukaisimella oli ihan ok ottaa kuvia, toki jokaisen kuvan jälkeen piti juosta lataamaan kamera uudelleen. Silmät tuppas menemään kiinni useassa otoksessa mutta kun läimäsee sydämen naamansa päälle, ei sekään haittaa.

Kuvaus sujui hienosti. Kun olin tullut sisälle ja olin vaihtamassa päälleni kotiverkkareita, hoksasin etten sitten ottanut yhtään kuvaa paitasillani, että olisi sitten se valittu korukin näkynyt. Sen verran oli kuvausjärjestelyissä ollut hommaa ja sormet jäässä, joten päätin jättää asian seuraaviin kertoihin.

Kuvien muokkausta varten koneelleni on asennettuna Photoscape- ohjelma. Ohjelma on käsitykseni mukaan kevyempi ja helpompi käyttää kuin Photoshop, siksi päädyin Photoscapeen. Klikklik ekaa kertaa ohjelma päälle ja kuvia muokkaamaan. Muokkausohjelma osoittautui juuri sopivaksi kaltaiselleni aloittelijalle mutta vaatii aikaa ja yleistä kuvankäsittelyn opiskelua, että osaisin tehdä kuvalle muuta kuin rajata.

P.S. Kuvia muokatessa tein havainnon, kengät ei näy vaan ovat piilossa heinikossa. Ehkä muistan tämänkin seikan ensi kerralla.

P.P.S. Olin ollut rajaavinani tuon toisenkin kuvan mutten ollut tainnut tallentaa rajausta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti